Buszváró, pihenő, parkolók, HeBi-pontBuszváró, pihenő, parkolók, HeBi-pontAz épület hangulatos tornáccal körülvett, így árnyékos és csapadéktól is védett pihenőhelyet biztosít a buszra, dottóra várakozóknak, valamint fedett kerékpártároló is elhelyezésre kerülne alatta.

Pihenő a borozósor kapujában

A hangulatos tornáccal körülvett épület árnyékos és csapadéktól is védett pihenőhelyet biztosít a buszra, dottóra várakozóknak. Az épület falán elhelyezett térkép egyben információforrásul is szolgál a megpihenő turisták számára, ahol fedett kerékpártároló is elhelyezésre került. A pihenőben női és férfi, valamint egy akadálymentes WC került kialakításra.

Parkolók

Az Egregyi utcai pihenőépülettől a Dombföldi úton felfelé haladva érkezünk borozósor „kapujában” kialakított Dombföldi utcai parkolóhoz, amely a fogyatékossággal élők számára 4 darab akadálymentes parkolóhelyet biztosít, továbbá itt került kialakításra a 3 férőhelyes taxi állomás, valamint az utca északkeleti lakótelkek előtti zöldfelületén 30 darab merőleges beállású gépkocsi parkoló is létesült. A tematikus sétaút – a parkolótól kezdődően – korlátozott forgalmú, autóval történő behajtás csak a tulajdonosok/szállítók számára megengedett.

HeBi-pont

Célja, hogy segítsük az Ön városon belüli kényelmes, gyors közlekedését. Ennek érdekében az Egregy utcai buszváró mellett is helyeztünk el HeBi kerékpárokat, melyek bármely másik, Hévíz belterületén megtalálható 3 dokkoló állomáson letehetőek. A kerékpárok Hévíz város közigazgatási határain belül használhatóak, helyzetük GPS rendszernek köszönhetően nyomonkövethető, ellenőrizhető.
Címkék


megosztás

 

ajánló

IV. sétaút stáció - A kereszténység elterjedése

IV. sétaút stáció -
A kereszténység elterjedése
Falusi templomok nagy számban épültek az Árpád-korban (11-13. század), hiszen I. István törvényei már a 11. század lején elrendelték, hogy minden 10 falu építsen egy templomot.

Árpád-kori templom

Árpád-kori templom
A román stílusú egregyi templom a tájba illesztett magyar falusi kistemplomok legszebb példája, amely arányaiban, tömegképzésében és alaprajzi elrendezésében a legfejlettebb típust képviseli.

Buszváró, pihenő, parkolók, HeBi-pont

Buszváró, pihenő, parkolók, HeBi-pont
Az épület hangulatos tornáccal körülvett, így árnyékos és csapadéktól is védett pihenőhelyet biztosít a buszra, dottóra várakozóknak, valamint fedett kerékpártároló is elhelyezésre kerülne alatta.

Egregyi pincesor

Egregyi pincesor
A város központjától egy kellemes 25 perces sétával érhetnek ki a borospincékhez. Esténként megtelnek a szőlősorok között épült borozók és éttermek.

FEDEZZE FEL EGREGYET ÖNÁLLÓAN, VAGY VEZETETT TÚRA SORÁN, AUDIOGUIDE-DAL

ISMERJE MEG TÖRTÉNELMÜNKET, KÓSTOLJA MEG BORAINKAT, ÉTKEINKET


tovább

A ma sétaútján

Tegyen sétát Egregy múltjában - a ma eszközeivel!

A sétaút minden egyes állomása egyedi QR-kóddal lett ellátva, amelyet mobiltelefonja vagy táblagépe segítségével olvashat le, így jutva részletes információkhoz az adott attrakcióval kapcsolatban.

Az NFC, azaz a 'Near Field Communication' nevű technológia is napjaink részévé válik, így lehetősége van arra is, hogy okostelefonjával, illetve táblagépével NFC-n keresztül olvassa be az egyes látnivalók linkjeit.

Természetesen a ma sétaútja sem maradhat applikáció nélkül. Töltse le a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból mobilkijelzőre és táblaPC-re optimalizált alkalmazásunkat, amely segíti a tájékozódásban a borút bármely pontján!

Végül, de nem utolsó sorban hadd említsük meg a Hévíz Évezredei kiállításunk érintőképernyőkre optimalizált változatát, mellyel a Kiállítótérben találkozhat. A kiállítás rövid összefoglalója mellett interaktív játékokkal is kedveskedünk. 

Hírlevél


Legyen mindig naprakész programjainkkal és az időjárással kapcsolatban, hogy tudja, mikor és miért érdemes hozzánk ellátogatnia! Iratkozzon fel hírlevelünkre:


Elfogadom az adatvédelmi irányelveket!

KAPCSOLAT


Gróf I. Festetics György Művelődési Központ

 Nyitvatartás:

Hétfő - szombat: 090:00 - 16:00

Elérhetőségek

8380 Hévíz, Zrínyi u. 130

Tel.: 06-83/ 341 - 545

Tel.: 06-30/ 225-6940

E-mail: program kukac hevizgaleria pont hu

Vendégeink