Buszváró, pihenő, parkolók, HeBi-pontBuszváró, pihenő, parkolók, HeBi-pontAz épület hangulatos tornáccal körülvett, így árnyékos és csapadéktól is védett pihenőhelyet biztosít a buszra, dottóra várakozóknak, valamint fedett kerékpártároló is elhelyezésre kerülne alatta.

Pihenő a borozósor kapujában

A hangulatos tornáccal körülvett épület árnyékos és csapadéktól is védett pihenőhelyet biztosít a buszra, dottóra várakozóknak. Az épület falán elhelyezett térkép egyben információforrásul is szolgál a megpihenő turisták számára, ahol fedett kerékpártároló is elhelyezésre került. A pihenőben női és férfi, valamint egy akadálymentes WC került kialakításra.

Parkolók

Az Egregyi utcai pihenőépülettől a Dombföldi úton felfelé haladva érkezünk borozósor „kapujában” kialakított Dombföldi utcai parkolóhoz, amely a fogyatékossággal élők számára 4 darab akadálymentes parkolóhelyet biztosít, továbbá itt került kialakításra a 3 férőhelyes taxi állomás, valamint az utca északkeleti lakótelkek előtti zöldfelületén 30 darab merőleges beállású gépkocsi parkoló is létesült. A tematikus sétaút – a parkolótól kezdődően – korlátozott forgalmú, autóval történő behajtás csak a tulajdonosok/szállítók számára megengedett.

HeBi-pont

Célja, hogy segítsük az Ön városon belüli kényelmes, gyors közlekedését. Ennek érdekében az Egregy utcai buszváró mellett is helyeztünk el HeBi kerékpárokat, melyek bármely másik, Hévíz belterületén megtalálható 3 dokkoló állomáson letehetőek. A kerékpárok Hévíz város közigazgatási határain belül használhatóak, helyzetük GPS rendszernek köszönhetően nyomonkövethető, ellenőrizhető.
Címkék


megosztás

 

ajánló

Dísz tér

Dísz tér
A kis köztér térkő díszburkolattal, ivókúttal, padokkal ellátott, a múzeum és a romkert felől lugasszerű kapuépítmény választja el.

Játszótér

Játszótér
A római tematika részeként a mászó-kapaszkodó kombinációs ügyességi játékok gyakorlatilag gladiátoriskolaként funkcionálnak, mely általánosan elterjedt volt az ókori Rómában.

Rendezvénytér

Rendezvénytér
A Dísztér és a leendő bemutató épület között gyepes rendezvényterület létesül a projekt keretében egészen a római romkert határáig.

Kneipp-taposó

Kneipp-taposó
A romkertben a még fel nem tárt, föld alatt megbúvó falak rajzolatán száraz Kneipp-taposó ösvény kínál a megfáradt turistáknak testi és lelki felfrissülést.

FEDEZZE FEL EGREGYET ÖNÁLLÓAN, VAGY VEZETETT TÚRA SORÁN, AUDIOGUIDE-DAL

ISMERJE MEG TÖRTÉNELMÜNKET, KÓSTOLJA MEG BORAINKAT, ÉTKEINKET


tovább

A ma sétaútján

Tegyen sétát Egregy múltjában - a ma eszközeivel!

A sétaút minden egyes állomása egyedi QR-kóddal lett ellátva, amelyet mobiltelefonja vagy táblagépe segítségével olvashat le, így jutva részletes információkhoz az adott attrakcióval kapcsolatban.

Az NFC, azaz a 'Near Field Communication' nevű technológia is napjaink részévé válik, így lehetősége van arra is, hogy okostelefonjával, illetve táblagépével NFC-n keresztül olvassa be az egyes látnivalók linkjeit.

Természetesen a ma sétaútja sem maradhat applikáció nélkül. Töltse le a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból mobilkijelzőre és táblaPC-re optimalizált alkalmazásunkat, amely segíti a tájékozódásban a borút bármely pontján!

Végül, de nem utolsó sorban hadd említsük meg a Hévíz Évezredei kiállításunk érintőképernyőkre optimalizált változatát, mellyel a Kiállítótérben találkozhat. A kiállítás rövid összefoglalója mellett interaktív játékokkal is kedveskedünk. 

Hírlevél


Legyen mindig naprakész programjainkkal és az időjárással kapcsolatban, hogy tudja, mikor és miért érdemes hozzánk ellátogatnia! Iratkozzon fel hírlevelünkre:


Elfogadom az adatvédelmi irányelveket!

KAPCSOLAT


Gróf I. Festetics György Művelődési Központ

 Nyitvatartás:

Hétfő - szombat: 090:00 - 16:00

Elérhetőségek

8380 Hévíz, Zrínyi u. 130

Tel.: 06-83/ 341 - 545

Tel.: 06-30/ 225-6940

E-mail: program kukac hevizgaleria pont hu

Vendégeink