Fogyatékkal élőknekFogyatékkal élőknekA Korok és Borok Tematikus sétaút ismertetése akadálymentesség szempontjából.

Megközelíthetőség, akadálymentes parkoló

A terület megközelítéséhez akadálymentes parkolást két helyszínen biztosítunk: az Egregy utcai parkolóban 1 db parkolóhellyel illetve a Dombföldi utcában 4 darab akadálymentes parkolóhellyel várjuk a hozzánk látogatókat. Az akadálymentes parkolóhelyeket táblákkal és felfestett piktogrammal jeleztük, a parkolók burkolt felülete közvetlenül kapcsolódik a kijelölt útvonalhoz. A parkolókból taktilis sávok nem készültek, mivel az utak egyértelműen irányítják a látogatókat.

Vezetősávok csak a látnivalók környezetében készültek, amennyiben a burkolat anyaga megkívánja. A járdák felülete csúszásmentes, kültéri burkolat.

A parkolókból a bejáratokhoz vezető út felülete nedves, szennyezett állapotban is csúszásmentes, valamint 0,5 cm-nél kisebb felületi különbségekkel létesül. A parkolást, ideiglenes megállást azonban az egyes látnivalók környezetében engedéllyel biztosítani lehet. Pl római katonasír.

Járdák, gyalogutak

A Korok és borok sétaút gyalogosan és autóval is megközelíthető. A gyalogos forgalom gyalogutakon, illetve vegyes forgalmú utakon biztosított.  A burkolatok akadálymentesek. Az utak irányítottsága egyértelmű, ezért a közterületeken tájékoztató taktilis sávokat csak a legszükségesebb esetben, jelzésszerűen készültek a kiállító épületnél, a buszváró-vizesblokknál és a római katona sírjánál.

Bejáratok

A Korok és borok sétaút mentén két helyen kerül kialakításra akadálymentes bejárat: A kiállító épületnél, valamint a buszváró nyilvános illemhelyeinél. A buszváró ajtaja egyszárnyú, a múzeumé kétszárnyú szerkezet. A bejáratoknál nem volt szükség rámpa kiépítésére, a nyílászárók a rendezett, burkolt terephez csatlakoznak.

Épületeken belüli vízszintes közlekedés, burkolatok

Az épületek padlóvonalai azonos szintet tartanak, belső szintkülönbség nincs. A folyosók, helyiségek mérete megfelelő. Az új burkolattal készülő területeken a burkolással egyidőben készültek az eligazodást segítő jelzések. A taktilis sávokat a burkolat anyagából (más szín és textúra) alakították ki.

Infokommunikációs akadálymentesítés

Az információkat leginkább épületen kívül, külső térben részben épületen belül kerültek elhelyezésre. A tájékozódást megfelelő kontrasztok, színek segítik (padló-fal csatlakozás, ajtók kontrasztos kiemelése stb.)

Az épületeken belül funkciójelző táblák jelölik az ajtók mellett az adott funkciót. A táblák Braille-írással is és adott esetben piktogrammal ellátva is tartalmazzák az információt.  A Korok és Borok tematikus sétaút helyszínen kültéri táblák mutatják az irányokat, a látvány bemutatását és információkat. A feliratok a normál magyar nyelvű szövegek mellett Braille, illetve idegen nyelvű információt is tartalmaznak.

Indukciós hurok

A gyengén hallók részére 1 db mobil indukciós hurok került kialakításra. A mobil induktív hurok a kiállító épületben a pultnál került elhelyezésre, de a készülék épületen belül bárhol használható. Az induktív hurok tárolási helyét szintén piktogrammal jelöltük.
Címkék


megosztás

 

ajánló

Turistáknak

Turistáknak
A felfedezés szabadsága - Ismerje meg Egregy múltját a maga módján.

A sétaút állomásai

A sétaút állomásai
A tematikus séta kiindulópontja a részben feltárt és konzervált római kori rom, végpontja pedig az Árpád-kori templom; séta közben kronologikusan a római kortól a kereszténység, magyarság megjelenéséig vezetjük végig a látogatót Egregy kétévezredes történelmén.

Fogyatékkal élőknek

Fogyatékkal élőknek
A Korok és Borok Tematikus sétaút ismertetése akadálymentesség szempontjából.

A sétaútról

A sétaútról
2012 őszén Hévíz Város Önkormányzata az Egregyi városrész fejlesztésére turisztikai pályázatot nyújtott be a „Korok és Borok – Tematikus Sétaút Hévíz Egregy városrészében” címmel.

FEDEZZE FEL EGREGYET ÖNÁLLÓAN, VAGY VEZETETT TÚRA SORÁN, AUDIOGUIDE-DAL

ISMERJE MEG TÖRTÉNELMÜNKET, KÓSTOLJA MEG BORAINKAT, ÉTKEINKET


tovább

A ma sétaútján

Tegyen sétát Egregy múltjában - a ma eszközeivel!

A sétaút minden egyes állomása egyedi QR-kóddal lett ellátva, amelyet mobiltelefonja vagy táblagépe segítségével olvashat le, így jutva részletes információkhoz az adott attrakcióval kapcsolatban.

Az NFC, azaz a 'Near Field Communication' nevű technológia is napjaink részévé válik, így lehetősége van arra is, hogy okostelefonjával, illetve táblagépével NFC-n keresztül olvassa be az egyes látnivalók linkjeit.

Természetesen a ma sétaútja sem maradhat applikáció nélkül. Töltse le a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból mobilkijelzőre és táblaPC-re optimalizált alkalmazásunkat, amely segíti a tájékozódásban a borút bármely pontján!

Végül, de nem utolsó sorban hadd említsük meg a Hévíz Évezredei kiállításunk érintőképernyőkre optimalizált változatát, mellyel a Kiállítótérben találkozhat. A kiállítás rövid összefoglalója mellett interaktív játékokkal is kedveskedünk. 

Hírlevél


Legyen mindig naprakész programjainkkal és az időjárással kapcsolatban, hogy tudja, mikor és miért érdemes hozzánk ellátogatnia! Iratkozzon fel hírlevelünkre:


Elfogadom az adatvédelmi irányelveket!

KAPCSOLAT


Gróf I. Festetics György Művelődési Központ

 Nyitvatartás:

Hétfő - szombat: 090:00 - 16:00

Elérhetőségek

8380 Hévíz, Zrínyi u. 130

Tel.: 06-83/ 341 - 545

Tel.: 06-30/ 225-6940

E-mail: program kukac hevizgaleria pont hu

Vendégeink