QR-kód és NFCA sétaút minden egyes állomása egyedi QR-kóddal és NFC-chippel lett ellátva, amelyet mobiltelefonja vagy táblagépe segítségével olvashat le, részletes információkhoz jutva ezáltal.

Sétaút a mobilon, táblaPC-n

Tematikus sétautunkat úgy alakítottuk ki, hogy a technikai szerelmeseinek is kedvezzünk, továbbá praktikussá tegyük az egyes attrakciókról, látnivalókról való informálódást. Ugyanis a sétaút minden egyes állomását, attrakcióját egyedi QR-kóddal és NFC-chippel láttuk el, amelyeket mobiltelefonja vagy táblaPC-ja segítségével további, részletesebb információkat kaphat róluk. Ezen linkeket el is mentheti a készülékein, így a jövőben már nem kell leolvasnia újra a kódokat; valamint bármikor megtekintheti a kódok által elérhető linkek tartalmát függetlenül attól, hogy hol tartózkodik.

A technológiáról címszavakban

QR-kódok

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód. Rendkívül népszerű Japánban, ahol számos plakáton, hirdetésen szerepel és a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni. Jó tulajdonsága, hogy bármilyen irányból készülhet róla fénykép vagy szkennelt kép, nem kell törődni a kód helyes tájolásával. A QR-kódok magas hibatűrő képessége miatt lehetőség van a kód esztétikai célú módosítására is.
/Forrás: Wikipédia/

Technikai partnerünk az SQRCODE

NFC-chip

Rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil) eszközök között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra. Az NFC kétirányú kommunikációt tesz lehetővé a végpontok között. Az NFC-t gyakran használják olyan szolgáltatásokban, alkalmazásokban ahol személyes adatokat, fotókat egyéb fájlokat lehet cserélni más felhasználókkal.
/Forrás: Wikipédia/

» LETÖLTÉSEK / QR-kód beolvasó applikációk

QR-kódok a sétaúton

:: QR-kód az egregyi pincesor kapujában

:: QR-kód a római katona sírjánál

:: QR-kód az egyes sétaút stációk lugasainál
Címkék


megosztás


FEDEZZE FEL EGREGYET ÖNÁLLÓAN, VAGY VEZETETT TÚRA SORÁN, AUDIOGUIDE-DAL

ISMERJE MEG TÖRTÉNELMÜNKET, KÓSTOLJA MEG BORAINKAT, ÉTKEINKET