A hévízi borvidék boraiA hévízi borvidék boraiIsmerje meg a legnépszerűbb Hévíz környéki szőlőfajtákat és borokat.

Szőlőfajták és borok

Cserszegi fűszeres

Az Irsai Olivér és a Piros tramini keresztezéséből Bakonyi Károly állította elő. A szőlőfajta ellenáll a fagynak, bora kemény karakterű, fűszeres zamatú. A hévízi térség egyik jellegzetes fajtája. Az "Év Város Borának" is többször választottak ebből a szőlőfajtából készült bort.

Olaszrizling

Ez a szőlőfajta a legismertebb és legelterjedtebb Magyarországon. Illata jellegzetes, zamata a keserűmandulára emlékeztet.

Szürkebarát

A fajta ezen elnevezése inkább magyar nyelvterületen ismert. Ízekben és extraktban gazdag íze finom savakkal párosul. A nemzetközi piacon pinot gris néven ismert.

Rizling szilváni

Megkülönböztető fajtajelleggel rendelkezik. Bora reduktív, jól felismerhető; zamatos, esetenként lágy bor.

Zöldveltelini

Minőségi fehlérbor szőlőfajta. Illata nagyon jellegzetes, a borshoz hasonlítható. Bora vékony, jellegzetes, könnyen felismerhető.

Sauvignon blanc

A világ egyik legismertebb fajtája, Franciaországból származik. Magyarországon régóta ismerik, de inkább Erdélyben terjedt el. Finom zamatú, kemény karakterű bor; illatos, egresre, bodzára, csalánra, vágott fűre emlékeztető jegyekkel.

 

Keresse borainkat az egregyi szőlőhegy borospincéiben, éttermekben, szálláshelyeken, a Tourinform irodában, ajándékboltokban és vigye hírét városunknak! De akár webshopunkból is megrendelheti!

» HÉVÍZ.HU / Webshop / Borok
Címkék


megosztás

 

ajánló

Borkóstoló helyek Hévízen

Borkóstoló helyek Hévízen
Régi magyar szokás, hogy a borosgazdák pincéikbe hívják az út vándorait egy pohár borra.

Gasztronómia

Gasztronómia
Vacsorázhat csárdában, kicsi vagy nagy étteremben, részese lehet malacsütésnek, majd meg is kóstolhatja azt.

Hévíz város bora 2015

Hévíz város bora 2015
2007 márciusában első ízben rendezték meg a Hévíz Város Bora Választást, mely innentől kezdve minden évben megválasztásra kerül.

Szőlőkultúra Egregyen

Szőlőkultúra Egregyen
Egregyen a szőlészet a rómaiak szaktudása és a kedvező természeti adottságok miatt válhatott sikeressé.

FEDEZZE FEL EGREGYET ÖNÁLLÓAN, VAGY VEZETETT TÚRA SORÁN, AUDIOGUIDE-DAL

ISMERJE MEG TÖRTÉNELMÜNKET, KÓSTOLJA MEG BORAINKAT, ÉTKEINKET


tovább

A ma sétaútján

Tegyen sétát Egregy múltjában - a ma eszközeivel!

A sétaút minden egyes állomása egyedi QR-kóddal lett ellátva, amelyet mobiltelefonja vagy táblagépe segítségével olvashat le, így jutva részletes információkhoz az adott attrakcióval kapcsolatban.

Az NFC, azaz a 'Near Field Communication' nevű technológia is napjaink részévé válik, így lehetősége van arra is, hogy okostelefonjával, illetve táblagépével NFC-n keresztül olvassa be az egyes látnivalók linkjeit.

Természetesen a ma sétaútja sem maradhat applikáció nélkül. Töltse le a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból mobilkijelzőre és táblaPC-re optimalizált alkalmazásunkat, amely segíti a tájékozódásban a borút bármely pontján!

Végül, de nem utolsó sorban hadd említsük meg a Hévíz Évezredei kiállításunk érintőképernyőkre optimalizált változatát, mellyel a Kiállítótérben találkozhat. A kiállítás rövid összefoglalója mellett interaktív játékokkal is kedveskedünk. 

Hírlevél


Legyen mindig naprakész programjainkkal és az időjárással kapcsolatban, hogy tudja, mikor és miért érdemes hozzánk ellátogatnia! Iratkozzon fel hírlevelünkre:


Elfogadom az adatvédelmi irányelveket!

KAPCSOLAT


Gróf I. Festetics György Művelődési Központ

 Nyitvatartás:

Hétfő - szombat: 090:00 - 16:00

Elérhetőségek

8380 Hévíz, Zrínyi u. 130

Tel.: 06-83/ 341 - 545

Tel.: 06-30/ 225-6940

E-mail: program kukac hevizgaleria pont hu

Vendégeink