A hévízi borvidék boraiA hévízi borvidék boraiIsmerje meg a legnépszerűbb Hévíz környéki szőlőfajtákat és borokat.

Szőlőfajták és borok

Cserszegi fűszeres

Az Irsai Olivér és a Piros tramini keresztezéséből Bakonyi Károly állította elő. A szőlőfajta ellenáll a fagynak, bora kemény karakterű, fűszeres zamatú. A hévízi térség egyik jellegzetes fajtája. Az "Év Város Borának" is többször választottak ebből a szőlőfajtából készült bort.

Olaszrizling

Ez a szőlőfajta a legismertebb és legelterjedtebb Magyarországon. Illata jellegzetes, zamata a keserűmandulára emlékeztet.

Szürkebarát

A fajta ezen elnevezése inkább magyar nyelvterületen ismert. Ízekben és extraktban gazdag íze finom savakkal párosul. A nemzetközi piacon pinot gris néven ismert.

Rizling szilváni

Megkülönböztető fajtajelleggel rendelkezik. Bora reduktív, jól felismerhető; zamatos, esetenként lágy bor.

Zöldveltelini

Minőségi fehlérbor szőlőfajta. Illata nagyon jellegzetes, a borshoz hasonlítható. Bora vékony, jellegzetes, könnyen felismerhető.

Sauvignon blanc

A világ egyik legismertebb fajtája, Franciaországból származik. Magyarországon régóta ismerik, de inkább Erdélyben terjedt el. Finom zamatú, kemény karakterű bor; illatos, egresre, bodzára, csalánra, vágott fűre emlékeztető jegyekkel.

 

Keresse borainkat az egregyi szőlőhegy borospincéiben, éttermekben, szálláshelyeken, a Tourinform irodában, ajándékboltokban és vigye hírét városunknak! De akár webshopunkból is megrendelheti!

» HÉVÍZ.HU / Webshop / Borok
Címkék


megosztás

 

ajánló

Hévíz város bora 2015

Hévíz város bora 2015
2007 márciusában első ízben rendezték meg a Hévíz Város Bora Választást, mely innentől kezdve minden évben megválasztásra kerül.

A hévízi borvidék borai

A hévízi borvidék borai
Ismerje meg a legnépszerűbb Hévíz környéki szőlőfajtákat és borokat.

Gasztronómia

Gasztronómia
Vacsorázhat csárdában, kicsi vagy nagy étteremben, részese lehet malacsütésnek, majd meg is kóstolhatja azt.

Szőlőkultúra Egregyen

Szőlőkultúra Egregyen
Egregyen a szőlészet a rómaiak szaktudása és a kedvező természeti adottságok miatt válhatott sikeressé.

FEDEZZE FEL EGREGYET ÖNÁLLÓAN, VAGY VEZETETT TÚRA SORÁN, AUDIOGUIDE-DAL

ISMERJE MEG TÖRTÉNELMÜNKET, KÓSTOLJA MEG BORAINKAT, ÉTKEINKET


tovább

A ma sétaútján

Tegyen sétát Egregy múltjában - a ma eszközeivel!

A sétaút minden egyes állomása egyedi QR-kóddal lett ellátva, amelyet mobiltelefonja vagy táblagépe segítségével olvashat le, így jutva részletes információkhoz az adott attrakcióval kapcsolatban.

Az NFC, azaz a 'Near Field Communication' nevű technológia is napjaink részévé válik, így lehetősége van arra is, hogy okostelefonjával, illetve táblagépével NFC-n keresztül olvassa be az egyes látnivalók linkjeit.

Természetesen a ma sétaútja sem maradhat applikáció nélkül. Töltse le a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból mobilkijelzőre és táblaPC-re optimalizált alkalmazásunkat, amely segíti a tájékozódásban a borút bármely pontján!

Végül, de nem utolsó sorban hadd említsük meg a Hévíz Évezredei kiállításunk érintőképernyőkre optimalizált változatát, mellyel a Kiállítótérben találkozhat. A kiállítás rövid összefoglalója mellett interaktív játékokkal is kedveskedünk. 

Hírlevél


Legyen mindig naprakész programjainkkal és az időjárással kapcsolatban, hogy tudja, mikor és miért érdemes hozzánk ellátogatnia! Iratkozzon fel hírlevelünkre:


Elfogadom az adatvédelmi irányelveket!

KAPCSOLAT


Gróf I. Festetics György Művelődési Központ

 Nyitvatartás:

Hétfő - szombat: 090:00 - 16:00

Elérhetőségek

8380 Hévíz, Zrínyi u. 130

Tel.: 06-83/ 341 - 545

Tel.: 06-30/ 225-6940

E-mail: program kukac hevizgaleria pont hu

Vendégeink